afdrukbaar werkblad met capaciteit van de medische zuurstofcilinder

Productieomgeving

Samenwerkingspartner

Zuurstof toedienen via een neuskatheter, zuurstofbril of ...- afdrukbaar werkblad met capaciteit van de medische zuurstofcilinder ,Haalt de zuurstofkatheter of zuurstofbril uit de verpakking. Knipt stukken pleister van circa cm af. Laat de zorgvrager de neus snuiten. Vult zo nodig de zuurstofbevochtiger tot de helft van de fles met gedestilleerd water en sluit deze aan op de zuurstofcilinder. Koppelt de zuurstofkatheter of zuurstofbril, eventueel met behulp van de ...Zuurstof toedienen - Medidis– Bij gebruik van 5 liter zuurstof per minuut of meer is een zuurstofbevochtiger geïndiceerd in overleg met de arts. Dit voorkomt irritatie van het slijmvlies. – Haal de zuurstofkatheter met spons dagelijks uit de neus, reinig de neus of laat de cliënt de neus goed snuiten.Vloeibare medische zuurstof, geschikt voor veel toepassingen!

Zuurstof wordt als therapie veel ingezet bij ziektebeelden als COPD, bronchiëctasieën, CF (taaislijmziekte), longcarcinoom, hartfalen, interstitiële longziekten en clusterhoofdpijn. Zuurstoftekort kan voor kortademigheid en benauwdheid zorgen. Zuurstoftherapie compenseert het tekort aan zuurstof.

Bijwerkingen en complicaties bij zuurstofbehandeling

irritatie, en dus tot ontsteking van de slijmvliezen van de luchtwegen en indroging van daarin aanwezige secretie. Zorg voor een goede neus- en mondverzorging. Reinig de neusgaten dagelijks door te snuiten of met behulp van een wattenstokje. Zorg, bij een zuurstofflow > 5 2liter per minuut1, voor bevochtiging van de toegediende

Bladzijde : 1 VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD Herziene uitgave ...

- Kontakt met de huid : Bij bevriezing minimaal 15 minuten met water sproeien. Breng een steriel verband aan. Behandel als brandwonden. Zorg voor medische hulp. - Oogcontact : Spoel de ogen onmiddellijk en grondig met water gedurende minimaal 15 minuten. - Inslikken : Inslikken wordt niet waarschijnlijk geacht. 4.2.

Medicinale zuurstof thuis - Brandweer

Je kunt je voorstellen dat tijdens een brand de medische zuurstof extra gevaar kan opleveren voor hulpverleners. Daarom wil de brandweer bij een brand graag weten of er medicinale zuurstof in het pand aanwezig is. Als het goed is heb je van de leverancier van de zuurstof een sticker gekregen met opschrift ‘O2’ of ‘Zuurstof’.

Copyright ©AoGrand All rights reserved